top of page

Tisdags-tips för arbetssökande!


Många människor som söker arbete eller studier går med en ständig inre stress om framtiden - “när ska jag nå dit jag vill?”. Alla hanterar stress olika, och vissa personer har svårt att “ta tag” i det som behövs göras - och stressen gör med andra ord att man enkelt skjuter upp sina uppgifter. Andra personer påverkas av stressen på det sätt att man lägger dygnets alla timmar till att söka arbete eller studier, då man har väldigt dåligt med energi för att faktiskt göra det man vill. Oavsett hur man hanterar sin situation så vill vi ge 3 tips som kan ses som verktyg att ha med sig under sin resa för att göra den så bra som möjligt:


- Sätt upp mål för dagen: sätt upp en eller flera uppgifter som du vill ha gjort under dagen. Det kan vara allt ifrån att skriva ett nytt personligt brev, till att skriva en lista över intressanta företag som du vill söka jobb hos. På detta sätt kan du visa dig själv att du rör dig framåt genom att göra dina uppgifter för dagen, för när dom är gjorda är du färdig för idag - skönt va?


- Pauser är bra! Att söka efter arbete och studier är energi- och tidskrävande - och då måste man också få ta pauser! Pröva att arbeta 45 minuter och sedan ta en paus på 15 minuter. Låt hjärnan samla ny energi så kommer du bli effektivare!


- Miljö: Vart mår du bra och behåller ditt fokus? Är det kanske bättre att sitta och jobba vid köksbordet än i soffan när du är hemma? Känns ett café lugnare än att vara hemma? Kanske får du ett bra fokus på ett kontor? Hos på Kanviva oss finns det gott om plats, kunskap och handsprit!


Ha en fin tisdag!

Comments


bottom of page